Thursday, November 18, 2010

Barbro och det magiska numret

I natt, runt halv ett-tiden, blev jag pingad av Barbro på Facebook. Hon berättade att hon nått den magiska gränsen. Så här ser hennes profilMinkarta ut just nu:Japp, tio tusen uppladdade bilder. Ganska otroligt eller hur? Merparten av bilderna har Barbro laddat upp på Kyrkokartan, men hon har gått över "kart-gränsen" och är nu också den mest aktiva recensenten på Restaurangkartan.

Häromdagen träffade jag ett par vänner som letar efter en bra kyrka att gifta sig i. De är 30-åringa innerstadsbor - men de kände väl till Barbro Thörn.

Just nu har Kyrkokartan.se runt 20.000 besökare i månaden. Tack vare Barbro (och Mårten Gustavsson, Mikael Mogren, Johan Bredenberg, Tom Wollecki och alla de andra som bidragit) har sajten väldigt bra information om nästan alla kyrkor i Sverige.

Lite smått fantastiskt, egentligen. Rent procentuellt är det ganska få människor som bidrar, på webben. Men dessa människors arbete kommer väldigt många andra till del. Är det inte ett ganska fint exempel på hur internet kan fungera?

13 comments :

Anonymous said...

Det ar ju HELT galet och otroligt

Martin said...

Mycket imponerande! Bra jobbat Barbro!

Mattias said...

Får mig osökt att tänka på

Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket

http://www.ne.se/aldrig-har-s%C3%A5-m%C3%A5nga-haft-s%C3%A5-f%C3%A5-att-tacka-f%C3%B6r-s%C3%A5-mycket

Anonymous said...

Bra jobbat Barbro och alla ni andra som bidrar med bilder/recensioner/nya ställen m.m till kartsidorna.

websimon said...

Häftigt att läsa om! All Heder till Barbro, hon har en säker plats i himlen! ;-)

magnus said...

Rent procentuellt är det ganska få människor som bidrar, på webben. Men dessa människors arbete kommer väldigt många andra till del. Är det inte ett ganska fint exempel på hur internet kan fungera?

Undra när alla de andra ska inse hur egoistiska de är..

Béatrice Karjalainen said...

Nu får man ju dåligt samvete för att man är så dålig på att bidra.

Nabil said...

Otroligt. Nästan så att man börjar gråta.

Seriously.

Joel said...

Ted! Jag tycker att du borde göra en nischad karta för Urban Exploration. Det finns ett stort gäng intresserade och aktiva personer i Sverige som dagligen är ute och fotar dessa mycket häftiga och nerlagda platser i Sverige.

Det har länge saknats en bra tjänst att ladda upp dessa på och dela med sig av de glömda platserna på en karta vore klockrent.

David said...

Vansinnigt imponerande!

Anders Frick said...

Wow, coolt!

brynte said...

Men visst är det så att det fortfarande bara är kyrkor som tillhör Svenska Kyrkan som får va med på kyrkokartan? Svenska Kyrkan är ju ändå bara en av rätt många frikyrkor i Sverige. Vad är det som hindrar att även andra kyrkor får vara med?

wahlman said...

Vilket bra gjort, verkligen imponerande. Man får kanske själv snart gå in och kolla efter kyrka.