Saturday, January 3, 2009

Snart dags för 24 hour business camp!

Nu börjar det dra ihop sig till 24 hour business camp, som ju kommer att gå av stapeln den 21-23 januari på Hasseludden Yasuragi. Om två-tre veckor är det alltså dags!

Personligen tycker jag att det ska bli sjukt spännande. Jag börjar känna mig lite småpirrig, det ska erkännas. :)

Som ni kanske känner till så började det hela med ett inlägg har på bloggen för ett par månader sedan, då jag föreslog att det skulle vara kul att dra ihop 10 entreprenörer med varsin affärsidé under en helg. Bara något dygn senare hörde Joakim Jardenberg på Mindpark av sig och ville sponsra det då ännu namnlösa eventet.

Det var efter det som projektet fick ett eget liv. Själv jag har bara hängt på. Nu är vi 52 anmälda team, nästan 100 personer. Oh lord! Och fyra tunga sponsorer, utöver Mindpark även Bonnier r&n, Mobilstart och Binero.

Det kommer bli en riktigt grym mix med roliga entreprenörer och kul affärsidéer. Och personligen ser jag också fram emot att hänga lite i Hasseluddens japanska bad.

24 hour business camp går av stapeln under årets ekonomiskt sett sämsta vecka. Den fjärde veckan i januari är efter jul och innan löning, det är då tidningarna brukar tipsa om hur man gör potatissoppa, typ. Om det är någon gång som svenska folket behöver ett hoppfullt ljus i mörkret, så är det då.

Den grundläggande tanken med 24 hour business camp är ju nämligen att inspirera fler att bli entreprenörer. Att starta eget har aldrig varit så enkelt som idag, och mikroprenörskapet kan vara inkörsporten till tyngre grejer... Jag hoppas att några av de traditionella medierna uppmärksammar eventet, och kanske till och med svänger förbi och rapporterar lite grann. Känner du några journalister, så tipsa dem gärna!

6 comments :

Anonymous said...

Jag tycker att det låter både spännande och inspirerande! Jag ser fram emot resultaten, och hänger gärna med på framtida "camps" (jag kan inte nu!).

Anonymous said...

Japp det kommer förmodligen att bli svinkul!

Oskarand said...

Tjena Ted,

Kul initiativ!

Är själv nybörjare inom denna värld med www.dubaiguide.nu och www.bakisguiden.se som mina första sidor. Var inne på din sushikarta och tittade och gillade vad jag såg! Då jag bor i Dubai och har Japansk flickvän kanske jag gör en för Dubai. En fråga. Såg inga annonser alls så hur gör du pengar på den sidan?

Gunilla said...

Åh, vad roligt. Hade varit perfekt för mig – men fel datum. Hoppas på fler tillfällen i framtiden!

Anonymous said...

Tycker ni ska läsa kommentarerna i artikeln på di.se :

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\01\09\318751&sectionid=undefined

Tycker det ligger mycket sanning i dessa kommentarer. Hur många av dessa anmälda har gjort något som är att hänga i granen? Jag vill påstå att 95% kastar bort sin tid på sidor som ger mindre pengar än att gå ut och plocka tomburkar.

Det finns inget revulotionerade i det här alls - men därimot säkert en rolig grej för dem som är med - men inte mer än så tyvärr.

Att vissa upp det här i media kommer ge mer dåliga publicitet än bra.

Sorry.

Ted Valentin said...

Hej Patrik!

1) Angående deltagarna: De flesta av dem som är med har byggt ett flertal webbtjänster tidigare. Bland annat kommer folk från Twingly, Tablefinder, Soudcloud, Kindo. Många har gått på KTH och/eller Handels, eller motsvarigheterna ute i landet.

2) Webben har utvecklats på ett fantastiskt sett de senaste 10 åren. Har du hört talas om Amazon Web Services, Google App Engine, Google AdSense, Wordpress? Ta en titt på dem. Du använder Google för att hitta dem.

Jag är själv mycket glad att jag inte valde en bana som managementkonsult eller burkplockare. :)